Akupanel 60 montage op de muur…

Akupanel | 60 Installatiegids

- Akupanel 60 montage op een regelwerk.
- Akupanel 60 montage op de muur met lijm

 

Je hebt het volgende nodig:

Voor het monteren van de panelen heb je het volgende nodig:

  • Een zaag – een cirkelzaag of normale handzaag.
  • Eventueel kleine schroeven van ongeveer 15mm om de lamellen te bevestigen voor als je de panelen gaat zagen.
  • Een kitpistool.
  • Sneldrogende high tack kit (ongeveer ½ tube per paneel).
  • Liniaal/meetlint.
  • Potlood.

Stap 1: de muur voorbereiden

Begin met het voorbereiden van de muur. Reinig de muur en verwijder alle schroeven, spijkers en andere obstakels zodat de muur helemaal vlak is. Hierna kun je meten en aftekenen waar je de panelen wilt hangen.

Stap 2 – Kies de richting van de panelen

De volgende stap is het bepalen van de richting waarin de panelen moeten worden gericht. Met ons Akupanel | 60 is het mogelijk om de panelen te draaien om zowel horizontale als verticale lijnen op je muur te creëren, met behulp van het uitstekende zwarte vilt op het paneel.

Als je de zwarte strepen horizontaal wilt hebben, zorg er dan voor dat je het paneel zo draait dat de lamellen naar boven wijzen. Als je wilt dat de zwarte strepen verticaal zijn, moeten de lamellen horizontaal zijn gericht.

Stap 3: de muur opmeten

Nadat je de richting van de panelen hebt gekozen, kun je de muur opmeten en markeren waar het eerste paneel zal worden geïnstalleerd.

Stap 4: de panelen bevestigen met lijm

Begin met afsnijden van het topje van de tube kit en stop de tube in het kitpistool met de spuitmond van je af. Verdeel de lijm vervolgens gelijkmatig over het vilt aan de achterzijde van het paneel.

Nu ben je klaar om de panelen aan de muur te bevestigen. Let bij de montage op de gekozen richting van het paneel – het vilt en de lamellen moeten in de gewenste richting wijzen. Plaats het paneel tegen de muur op het eerder gemarkeerde gebied op de muur. Druk het paneel over het gehele oppervlak tegen de muur, zodat de lijm goed verdeeld wordt en blijft plakken. Na 20-30 seconden zal het paneel al aan de muur blijven hangen. Controleer of het paneel recht is bevestigd door gebruik te maken van een waterpas.

Gebruik de afstandhouders

Wanneer het volgende paneel moeten worden gemonteerd, is het belangrijk dat de afstandhouders worden gebruikt. Deze zijn bijgevoegd in de verpakking. Het vilt loopt aan één kant niet helemaal door tot aan de rand van de lamellen. Als de panelen dus volledig tegen elkaar worden gedrukt, wordt de viltafstand tussen de twee panelen te klein. Het paneel dient vervolgens op dezelfde manier als het vorige paneel bevestigd te worden.

OPMERKING – je kunt het gebruik van de schroeven in de volgende video negeren. Deze video is enkel bedoeld voor het demonstreren van de afstandhouders.

Nu ben je klaar!

Als je vragen hebt...

Of hulp nodig hebt bij de montage of het product zelf, kun je altijd contact met ons opnemen. Wij staan altijd klaar om je te helpen!

Telefoon: 085 888 2004 

E-Mail: pm@woodupp.nl

Of bekijk hier onze veelgestelde vragen.

 

Heb je gevonden wat je zocht?

Stuur ons feedback