Authentiek Deens Design

Beoordeeld met een 4,7/5 op Trustpilot

Snelle en gemakkelijke installatie

Kleurstalen
Ons verhaal

Ons verhaal.

Onze oprichter, Mads, startte WoodUpp vanwege zijn onmiskenbare passie voor hout en bedacht in 2017 het beroemde Akupanel. Sindsdien worden onze producten gebruikt in particuliere woningen en projecten door heel Europa.

Al onze producten komen uit onze eigen fabriek in Ribe, Denemarken.

Onze toewijding aan duurzame productie, gecombineerd met onze expertise op het gebied van hout, zorgt ervoor dat elk product dat onze fabriek verlaat van topkwaliteit is.

Je vindt onze Akupanels terug bij particulieren, bedrijven, restaurants en projecten over de hele wereld. Kortom, mensen kiezen voor ons vanwege onze unieke, hoogwaardige producten die zowel de akoestiek verbeteren als elke ruimte een moderne uitstraling geven.

Met andere woorden, wij creëren opmerkelijke producten voor moderne mensen die de look en akoestiek van hun favoriete ruimtes drastisch verbeteren.

Maak kennis met WoodUpp

Duurzame productie

Met een passie voor duurzame productie produceren wij al onze producten in onze fabriek in Ribe, Denemarken.

Over WoodUpp

Wij helpen mensen geweldige ruimtes te creëren met onze Scandinavische designs. Onze producten veranderen de manier waarop kamers klinken en eruitzien, en maken een positief verschil in het leven van mensen.

Ontmoet de oprichter

Mads Vesterby is de oprichter en CEO van WoodUpp. Lees meer over de reis die hij heeft afgelegd bij het creëren van WoodUpp.

1991

Hoe het begon

Mads’ ouders, Helle en Per Hansen, legden de basis voor WoodUpp door PVH Production op te richten in 1991 in Ribe, Denemarken. Mads groeide op in de fabriek en werd letterlijk geboren in de wereld van fineerproductie.

PVH Production produceert vandaag onze Akupanelen en is een integraal onderdeel van WoodUpp

2016

WoodUpp is opgericht

WoodUpp is opgericht als schoolproject. Mads studeerde marketingmanagement en aan het einde van zijn studie was het verplicht om een stage te lopen. Als je een eigen bedrijf had, mocht je stage lopen in je eigen bedrijf – dus Mads richtte snel een geheel nieuw bedrijf op; WoodUpp.

Het idee van Mads was eenvoudig: hij wilde een product creëren dat hij kon produceren in het bedrijf van zijn vader (PVH) en rechtstreeks aan de eindconsument kon verkopen via zijn e-commerce winkel.
En dat deed hij. Zijn eerste product was een eenvoudig wandpaneel dat je aan de muur kon bevestigen.

De wandpanelen waren niet meteen een succes, en het bedrijf bracht niet genoeg inkomsten op voor Mads om zichzelf een salaris te betalen. Gelukkig kreeg Mads een baan in de administratie van het bedrijf van zijn vader, wat betekende dat hij parttime bij PVH kon werken terwijl hij WoodUpp aan de zijlijn opbouwde.

Het begin van WoodUpp verliep traag. Er gebeurde niet veel totdat Mads op een dag een nieuw idee kreeg dat alles zou veranderen.

2018

Mads bedacht het Akupanel

Mads en zijn vader bedachten het Akupanel in 2018. Ze merkten de trend van lamellenwanden in openbare gebouwen op, maar zagen de behoefte aan een kant-en-klaar product dat gewone mensen in hun huis konden installeren zonder hulp van een timmerman. En zo werd het Akupanel geboren.

De eerste partij Akupanels werd geproduceerd en op een vrijdag gelanceerd. Dezelfde dag voegde Mads het product toe aan de webshop en plaatste een afbeelding op Instagram. Maandagochtend waren ze allemaal uitverkocht. Eindelijk had WoodUpp een doorbraak en begon het bedrijf te groeien.

2019

Een bedrijf opbouwen

In 2019 was Mads zo druk dat hij het niet meer alleen kon bolwerken. Dus besloot hij nieuwe partners, Mikkel (rechts) en Troels (links), aan boord te brengen en ze namen de eerste werknemers aan. Aan het einde van het jaar werkten 5 mensen fulltime bij WoodUpp.

Bovendien werden onze eerste twee internationale afdelingen opgestart in Engeland en Nederland. De internationale expansie was begonnen.

2021

Generatiewisseling – Mads verwerft de fabriek van zijn vader

In 2021 is Mads (en WoodUpp) nu de grootste klant van zijn vader (Per Vesterby, links) en WoodUpp neemt 95% van de productiecapaciteit van PVH voor zijn rekening. Per en Mads waren het erover eens dat het tijd was voor een generatiewisseling.

Met behulp van investeerders verwerven Mads en zijn partners PVH Production en wordt Steffen Silberbauer (rechts) partner en CFO van WoodUpp. En gelukkig weet Mads zijn vader te overtuigen om in het bedrijf te blijven als Hoofd Productie.

2022

Beste Nieuwe Bedrijf, 2022

WoodUpp is nu actief in meer dan 14 landen in Europa en Noord-Amerika. Aan het einde van 2022 werken er meer dan 100 mensen bij WoodUpp.

Het is een geweldig jaar voor WoodUpp, want we winnen de prijs ‘Beste Nieuwe Bedrijf’ in onze regio in Denemarken.

2023

Een nieuwe visie voor WoodUpp

In 2023 presenteert Mads een nieuwe visie voor WoodUpp. Hij ziet een toekomst waarin WoodUpp meer is dan alleen een fabrikant van Akupanels – hij stelt zich WoodUpp voor als een wereldwijd lifestylemerk dat mensen in staat stelt geweldige ruimtes te creëren voor henzelf en de mensen om wie ze geven:

We helpen mensen geweldige ruimtes te creëren met onze Scandinavische Designs. Onze producten verbeteren de manier waarop ruimtes klinken en eruitzien, en maken een positief verschil in het leven van mensen.