Transformeer je keuken met panelen

Wil je geen nieuwe keuken kopen maar wel een nieuwe look creëren? We got you!

Met houten wandpanelen kun je de keukenbar opleuken en een persoonlijke touch geven aan jouw keuken. Of je nu houdt van een minimalistische look of juist van een meer uitgesproken stijl, wandpanelen kunnen je keuken transformeren tot een echte eyecatcher. In deze blog delen we enkele ideeën voor het gebruik van wandpanelen om je keukenbar een nieuwe look te geven.

Upgrade je woonkeuken

Wandpanelen zijn een fantastische manier om wat extra kleur en dimensie toe te voegen aan jouw interieur. Het coole van deze panelen op jouw keukenbar is dat ze kunnen bijdragen aan het definiëren van de ruimte en een visueel onderscheid kunnen maken tussen de keuken en eetkamer. Dit kan vooral handig zijn als je een open keuken hebt die naadloos overgaat in de woon- of eetkamer.

Of je nu gaat voor de panelen van 240 x 60 cm of die van 60 x 60 cm, beiden bieden ontelbaar veel mogelijkheden.

Horizontaal of verticaal plaatsen?

Wist je dat je de panelen niet alleen verticaal, maar ook horizontaal kunt plaatsen? Ja, echt waar! Door te experimenteren met verschillende richtingen kun je een unieke en speelse uitstraling creëren die helemaal past bij jouw eigen persoonlijke stijl en smaak.

En geloof me, het resultaat is geweldig. Neem bijvoorbeeld het volgende prachtige project dat ik jullie wil laten zien. Hier zijn de wandpanelen namelijk horizontaal geplaatst. Dit geeft de illusie van lengte aan de ruimte! Perfect als je een kleine kamer hebt en het gevoel wilt hebben dat deze groter is.

Bij het volgende project is er gekozen voor een andere aanpak. Hier zijn namelijk de wandpanelen verticaal geplaatst in plaats van horizontaal. Dit geeft een heel ander effect aan de ruimte en is een geweldige manier om de hoogte van een ruimte te benadrukken.

Maar dat is nog niet alles! Om de ruimte extra sfeer en warmte te geven, is er gekozen voor de prachtige kleur Walnoot.

Tip bij het kiezen van de juiste kleur

Bij het kiezen van de juiste kleur zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Naast dat de kleur moet passen bij de rest van je woning, is het ook belangrijk om te kijken naar de grootte van de ruimte en de hoeveelheid lichtinval.

Als je een kleine keuken hebt, kun je beter kiezen voor lichte kleuren. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect en geeft de illusie van meer licht. Als je daarentegen een grote keuken hebt, kun je kiezen voor zowel lichte als donkere kleuren, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Vind jouw perfecte match!

Benieuwd hoe de panelen bij jou op de muur zouden staan? Probeer onze Visualizer!

Probeer de visualizer

Ook de hoeveelheid lichtinval speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste kleur. Als je keuken weinig daglicht heeft, kun je wellicht beter kiezen voor lichte kleuren om de ruimte te verlichten. Heeft je keuken juist veel lichtinval, dan kun je kiezen voor zowel lichte als donkere kleuren.

Kortom, kies een kleur die past bij de rest van je woning, maar houd ook rekening met de grootte van de ruimte en de hoeveelheid lichtinval. Zo creëer je eenheid in je interieur en zorg je voor de perfecte luxe uitstraling voor je keuken met wandpanelen.

Conclusie

Heb jij ook zin om je keuken een boost te geven? Met wandpanelen kun je jouw keuken omtoveren tot een echte eyecatcher. Door te experimenteren met verschillende kleuren en richtingen kun je een unieke en speelse uitstraling creëren die helemaal bij jouw persoonlijke stijl past. Ga voor horizontaal of verticaal, lichte of donkere kleuren, alles is mogelijk! En wil je weten hoe het eruitziet voordat je begint? Probeer dan onze handige Visualizer tool. Zo kun je jouw perfecte match vinden en zorgen voor de perfecte luxe uitstraling voor jouw keuken met wandpanelen. Succes!

Over de schrijver

Hi, mijn naam is Valentina en ik ben verantwoordelijk voor de marketing in Nederland.

Graag deel ik met jullie inspirerende projecten en handige DIY-tips die jullie enthousiast zullen maken!

Zelf ben ik een liefhebber van alles wat met interieur te maken heeft. Het is dan ook fantastisch om de eindresultaten te zien van trotse klanten! :)

Op zoek naar jouw perfecte paneel?

Ben je benieuwd naar het Akupanel |60 en de kleurkeuzes? Bekijk dan onze productpagina.

Shop Akupanel | 60
Op zoek naar jouw perfecte paneel?

Ben je benieuwd naar het Akupanel |240 en de kleurkeuzes? Bekijk dan onze productpagina.

Shop Akupanel | 240