Akupanel

Vanaf: 125,00 

WoodUpp™ Akupanel

Geluidsdempende akoestische panelen

Inspiratie

Verbeter de akoestiek en creëer tegelijkertijd een mooie en moderne ruimte.

Ben je klaar om vele complimenten te mogen ontvangen van mensen in de omgeving? Ga dan met onze akoestische panelen aan de slag. Geef de gekozen ruimte een nieuwe uitstraling door een lamellenwand of plafond aan te brengen en optimaliseer niet alleen de akoestiek, maar ook de esthetiek.

Functionele oplossing met een moderne uitstraling.

De elegante, moderne en minimalistische stijl met Scandinavische invloeden is tegenwoordig erg populair. Deze stijl kan echter ook voor akoestische uitdagingen zorgen. Met de Akupanelen van WoodUpp wordt een sfeervol element toegepast met vele functionele voordelen.

Door onze panelen toe te voegen aan het interieur zal er een fijne en sfeervolle rust worden gecreëerd zonder geluidsoverlast. Door de vele houtopties/kleurkeuzen kan je de perfecte uitstraling kiezen voor jou project.

 

Akoestiek

Akoestische panelen

Verbeter de akoestiek met de Akupanelen van woodupp

Jezelf in een ruimte bevinden, je moeten concentreren of een gesprek voeren met slechte akoestiek is een ramp! Je zal dit vast wel eens hebben ervaren bij iemand thuis, op kantoor of in een restaurant. In een ruimte zijn met een goede akoestiek is belangrijk voor je gemoedstoestand. Je kan geluid dempende materialen aanbrengen zoals gordijnen of een tapijt, maar niets gaat boven het werken met onze akoestische panelen. Door onze panelen te combineren met minerale wol wordt geluidsklasse A behaald - het hoogst haalbare! Het is niet alleen effectief, maar ook decoratief. De akoestische panelen kunnen op vrijwel alle achtergronden worden gemonteerd. Het meest voorkomend is het verwerken als wand of plafond.

Welke kleur past bij jouw volgende project?

Bekijk alle kleuropties in de door jou gekozen ruimte

Maak een foto, selecteer een product en de zie hoe de panelen tot zijn recht komen.

Kleurstalen

Maak kennis met ons product en de bijbehorende kleurkeuzes. Bestel kleurstalen om een perfecte keus te kunnen maken.

€5 per sample – gratis verzending naar een gekozen afhaalpunt.

Bestel Kleurstalen

Ontworpen om ruis en nagalm te elimineren. 

Verbeter de akoestiek in de door jou gekozen ruimte.

Heb jij soms moeite om iemand te kunnen verstaan? Slechte akoestiek komt helaas in vele ruimtes voor. Gelukkig brengen de panelen van WoodUpp hier verandering in. Met gebruik van de panelen worden de geluidsgolven geabsorbeerd, het geluid gedempt en nagalm geëlimineerd. Hierdoor ontstaat een prettige, rustige ruimte voor jou en de mensen in je omgeving.

Ervaar een akoestisch goede omgeving.

Geen herrie – geen stress.

Slechte akoestiek kan stressvol zijn. Heb je ooit hoofdpijn gehad door te veel herrie? De meeste mensen hebben er last van en het kan erg stressvol zijn als je hier lang mee moet leven. Gebruik onze akoestische panelen om een gezonde geluidsomgeving te creëren voor jou, je werknemers of je gezin. Geen herrie – geen stress.

 

 

Akoestische verbetering

'Sorry, zou je dat nogmaals willen herhalen?' Zal je niet vaak meer horen in een kamer waar met WoodUpp panelen is gewerkt. Door het dempende effect zijn gesprekken beter te volgen.

Een verbeterde geluidsomgeving vermindert stress.

Slechte akoestiek kan hoofdpijn, stress en concentratieproblemen veroorzaken. Het creëren van een rustieke ruimte heeft een positief effect op je gezondheid en algemeen welzijn.

Wat kan jij doen om de akoestiek te verbeteren?

Materialen aanbrengen die geluid opvangen in plaats van afstoten. Denk hierbij aan gordijnen, vloerkleden of zelfs schildrijen. Dit zijn materialen die van nature geluid dempen en de panelen goed kunnen aanvullen.

Wil jij weten welke kleur aansluit bij de rest van de materialen en ruimte? Bestel onze kleurstalen en maak een perfecte kleurkeuze voor jouw project!

 

Product specificaties

Afmetingen Akupanel.

Wij hebben twee verschillende maten in productie.

Akupanel | 240 - 2400 x 600 x 22 mm

Akupanel | 60 -  600 x 600 x 22 mm

De lamellen zijn gemonteerd op het akoestische vilt. Het speciaal ontwikkelde vilt is gemaakt van gerecycled plastic en is 9 mm dik.

2400 mm

Lengte

600 mm

Breedte

22 mm

Dikte

Geluidsklasse A - het hoogst haalbare!

Akoestische panelen die het omgevingsgeluid verbeteren.

Tegenwoordig zie je vele ruimtes met een moderne uitstraling, zowel huishoudens als bedrijfspanden en restaurants. Dit is prachtig, maar kan de nodige onrust veroorzaken qua akoestiek. Dit is vervelend, stressvol en vermoeiend.

Wij bieden door middel van onze akoestische panelen dé oplossing. Onze panelen zijn van premium kwaliteit en zijn geluidsabsorberend. Wanneer de geluidsgolven het paneel raken worden deze gebroken en vervolgens opgevangen. Dit zorgt voor demping, het weghalen van nagalm en een algeheel beter geluidsniveau. Zonder dat de panelen veel ruimte in beslag nemen, maken ze een aanzienlijk verschil.

Uit onze geluidstest blijkt dat de panelen van WoodUpp de hoogst haalbare beoordeling hebben behaald - Geluidsklasse A. Dit bereik jij ook door een rachelwerk met minerale wol achter de panelen te installeren. Bekijk de uitleg in onze installatiehandleiding. Bij het direct monteren op de muur wordt Geluidsklasse D bereikt.

Zoals zichtbaar in de grafiek zijn de panelen het meest effectief bij frequenties tussen de 300 Hz en 2000Hz. Dit betekend dat zowel hoge als lage geluiden worden gedempt. De uitslagen uit de grafiek zijn gebaseerd op installatie met minerale wol.

Duurzaamheid

Onze focus ligt op duurzame materialen en op een duurzame productie van onze panelen.

Productie met aandacht voor duurzaamheid.

Wij hechten waarde aan de natuur en maken dit dan ook prioriteit. Ons hout komt uit duurzame bosbouw. Er word nooit meer gekapt dan dat de natuur kan reproduceren. Ook zijn er goede werkomstandigheden voor het personeel en wordt er gelet op het welzijn de dieren woonachtig in de bossen.

Zowel ons hout als akoestisch vilt zijn op duurzame wijze ontwikkeld. Ons vilt is gemaakt van gerecycled plastic. Jaarlijks worden er tonnen plastic geloosd. Dit heeft schadelijke gevolgen. Wij hopen, door een afvalproduct een tweede leven te geven, een bijdrage te kunnen leveren terwijl er een prachtig product wordt gemaakt.

Het product

Klik op de verschillende materialen

Van gerecyclede PET flessen tot vilt

Het Vilt

Ons akoestische vilt is gemaakt van gerecycled plastic. Wij hergebruiken weggegooid plastic en maken er weer een mooi en bruikbaar product van.

Het vilt absorbeert de geluidsgolven en zorgt hiermee voor demping van het geluid.

MDF Plaat

De Lamellen

De kern van onze lamellen bestaat uit MDF van medium dichtheid. Wij produceren op zowel zwart en naturel kleur.

De lamellen zijn ontworpen om de geluidsgolven te breken. 

Hout uit duurzame bosbouw

Het aanzicht

Het hout komt uit duurzame bosbouw. Er word nooit meer gekapt dan dat de natuur kan reproduceren.

Ook zijn er goede werkomstandigheden voor het personeel en wordt er gelet op het welzijn de dieren woonachtig in de bossen.

Iedereen kan met de panelen aan de slag. De installatie is het perfecte doe-het-zelf-project!

De installatie is gemakkelijk en snel.

De panelen zijn gemakkelijk te installeren en er komt bijna geen gereedschap aan te pas. Met behulp van onze installatiegids heb je je wand of plafond zo klaar! De panelen zijn gemakkelijk passend te maken voor elk gewenst project. Voor het inkorten raden wij een cirkelzaag aan, voor kleine uitsneden raden wij een decoupeerzaag aan en voor het versmallen kan je met een scherp stanleymes door het vilt snijden.

Geef je het toch liever uit handen? Elke aannemer, klusjesvrouw of timmerman kan met onze wandpanelen overweg!

Akupaneel – Installatie gids

Wij helpen je graag verder. Neem contact op als er nog vragen zijn!

Wat als de muur hoger is van 2,40m?

In de breedte vallen de panelen als puzzelstukjes in elkaar. In de hoogte zijn de panelen bijna naadloos aan elkaar te monteren. Wil je hier voorbeelden van? Neem dan hier een kijkje -> Klik hier

Kunnen de panelen direct tegen de achtergrond worden gemonteerd?

Dit is zeker mogelijk! Let wel; indien je geluidsklasse A wil behalen raden wij aan om de panelen te monteren zoals beschreven in de handleiding. Deze is te vinden op onze installatiepagina.

Wat zijn de levertijden?

Levertijden voor samples: 3 á 4 werkdagen

Akupanelen: 10-15 werkdagen na het plaatsen van de bestelling

Is er nog een andere maatvoering?

Wij hebben twee verschillende maten in productie.

Akupanel | 240 - 2400 x 600 x 22 mm

Akupanel | 60 -  600 x 600 x 22 mm

Helaas zijn er geen andere maten beschikbaar. Gelukkig zijn de panelen makkelijk te hanteren en passend te maken voor elk project.

Waar zijn jullie gevestigd?

Wij zijn, met zowel ons kantoor als magazijn, gevestigd in Almere - Flevoland (NL). Onze productie is gevestigd in Ribe (DK).

Neem contact met ons op

+31 (0) 85 888 2004

Stuur ons een mail

pm@woodupp.be